Ілюстрація / REUTERS

В Одеській області в ніч на 8 червня правоохоронці затримали мікроавтобус з виловленою браконьєрами рибою, вартістю понад 2 млн грн.

Як повідомили УНІАН в секторі з питань взаємодії із засобами масової інформації Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України, операцію, інформацію про яку отримали оперативні співробітники прикордонного відомства, вдалося реалізувати спільними зусиллями співробітників Держприкордонслужби, поліції і представників Держрибоохорони.

Читайте такожВ Україні стрімко зростає кількість випадків ботулізму через вживання неякісної риби

Відео дня

Задзначається, що мікроавтобус Mercedes Sprinter для перевірки було зупинено в місті Вилковому Кілійського району області.

З'ясувалося, що громадянин України перевозив в автомобілі близько 1,6 тонни калкана (загін камбаловидних), понад 130 кг цінних порід риб - осетра і севрюги, які занесені до Червоної книги, і більш як 160 кг інших порід риби.

«У ході опитування водій не зміг пояснити місце і спосіб вилову риби, як і не зміг надати необхідних документів. Загальна сума завданих збитків державі становить понад 2 млн грн», - підкреслили у відомстві.

За даним фактом до Кілійського відділення Національної поліції направлено повідомлення за ст. 249 КК (незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).