REUTERS

Актор Леонардо Ді Капріо, президент Мексики Енріке Пенья Ньєто і мексиканський мільярдер Карлос Слім домовилися покласти край використанню в Каліфорнійській затоці зябрових тенет, які загрожують каліфорнійським морським свиням. Про це повідомляє видання The Hollywood Reporter.

Зокрема, Мексика повністю заборонить використання таких тенет для вилову риби на півночі Каліфорнійського затоки. Крім того, фонди Ді Капріо і Сліма нададуть фінансову допомогу регіонам Мексики, які постраждають від заборони, а також профінансують розвиток інших методів рибної ловлі.

Читайте такожЗагинула одна з останніх рідкісних каліфорнійських морських свиней

Відео дня

"Мексика усвідомлює свою відповідальність як одна з країн з найбільшим біорізноманіттям. Тому ми прийняли це історичне рішення, щоб уникнути зникнення унікальних у світі видів, а також для захисту важливих екосистем", - зазначив президент Мексики Енріке Пенья Ньєто.

REUTERS

Зазначимо, що зяброві тенета застосовуються для видобутку морської риби тотоаба, що вважається делікатесом у Китаї. Вони є головною причиною скорочення популяції каліфорнійських морських свиней, яких залишилося в природі близько 30 особин. Лише в березні та квітні цього року було виявлено п'ять мертвих морських свиней, три з яких загинули в зябрових тенетах.

Каліфорнійська морська свиня - морський ссавець підряду зубатих китів, схожа на невеликого дельфіна. Вони водяться в північній частині Каліфорнійської затоки.

Леонардо Ді Капріо створив фонд по боротьбі із забрудненням навколишнього середовища і глобальним потеплінням у 1998 році. У 2014-му актора призначили посланцем ООН з проблем зміни клімату.