У селі Секретарка Миколаївської області місцеві жителі виявили надзвичайного горобця-альбіноса з червоними очима. У коментарі для ТСН.ua селянин Анатолій Грабчак розповів, як вперше побачив незвичного птаха і тепер боронить його від котів.

Вперше диво-пташеня прилетіло до господарства чоловіка десь з місяць тому – тоді його ще годували батьки-горобці.

Відео дня

"Двір здоровий, годуємо курчат своїх, зранку випускаємо і в цей час прилітає багато горобців до нас. Ми їх трішечки підгодовуємо, бо ця зима сурова була. І тут з'явився  білесенький-біленький, - молоде горобченя. Батьки його годували на дереві. Підбігли за фотоапаратом, сфотографували його (…) Він був такий білесенький, як білий-білий сніг. І його так видно скрізь було, переживали за нього", - згадує чоловік.

Читайте також В Арктиці відкопали рештки раніше невідомого виду птахів із гострими зубами

З часом птах почав сідати на землю, тому родині довелося ганяти трьох своїх котів, щоб вони не вполювали горобця-альбіноса. Місцевий житель розповідає, що товаришує незвичайний птах навіть зі свійською птицею.

"Відлетів від нас десь, вчора його не було. А сьогодні він був зранку. Так уже бачу сам він, бо ми курчат буває випускаємо раніше, то він із ними навіть, не боїться. Вони також звикли до нього", - пояснює Анатолій Грабчак.

Виріс білий горобець у родині разом з іншими звичайними птахами.

"Спочатку думали, може не горобець, але батьки годують його, старі (горобці - Ред). Там було з ними, видно, один виводок, ще двоє сірих були. Такі, як звичайні. А цей був білесенький-біленький, очі червоні, бо він підпускав близько, десь півтора метри, дивилися на нього… ", - додає Грабчак.

Його донька прочитала, що альбіноси ховаються від сонця, тому вдень птаха зазвичай не видно.

"Може, він в тіні. Ночував він у нас тут поряд, там старенька хата є і зарості, то я приходив туди до нього і бачив", - пояснює чоловік.

Грабчак каже, що намагається й надалі підгодовувати та захищати унікального птаха.

"Котів ганяємо, що від нас залежить, робимо. Годуємо, дивимося за ним. Дуже рідко у природі, я такого не бачив, і мама живе вже 70, майже 80 років, і каже, що такого не бачила", - підсумував він.