Ілюстрація / REUTERS

Більше 170 тисяч підписів зібрала петиція на захист корови по кличці Маргарита, яка живе в іспанській автономній області Каталонія та рішенням влади повинна бути вбита через відсутність у неї необхідних ветеринарних документів. Про це повідомляє Русская служба ВВС.

Корова протягом чотирьох років живе на фермі в муніципалітеті Тортоса в провінції Таррагона неподалік від Барселони. Тварину господарю ферми подарував друг, необхідних документів про реєстрацію та ветеринарну перевірку у нього немає. Про те, що Маргарита живе на фермі нелегально, владі повідомила сусідка фермера.

Читайте такожВ Індії через напад натовпу "захисників корів" загинув мусульманин

Відео дня

Згідно із законами ЄС, будь-яка тварина має бути зареєстрована і отримати необхідні висновки від ветеринарів. В іншому випадку господар повинен заплатити три тисячі євро штрафу і позбутися від тварини. Забій Маргарити був призначений на п'ятницю.

Співробітники розплідника El Hogar ProVegan 16 травня розмістили на онлайн-платформі Change.org петицію з вимогою помилувати тварину. До цього моменту вона зібрала понад 177 тисяч підписів.

Маргарита була спрямована в розплідник, що також викликало невдоволення департаменту сільського господарства уряду Каталонії, співробітники якого намагалися домовитися з власником корови і знайти рішення проблеми. Передача корови, на думку влади, ще більше ускладнює ситуацію.

У петиції під назвою "Не допустимо смерті Маргарити" захисники тварин вимагають не вбивати корову і дати їй можливість залишатися до кінця життя в заповіднику. Співробітники розплідника готові оформити всі необхідні документи.

"Існує закон в ЄС, де говориться, що "вся не ідентифікована худоба підлягає знищенню", але Маргарита ніколи не була і ніколи не буде використана як худоба. Це не тварина, яка використовується, це домашній улюбленець", - йдеться в петиції.

Співробітники розплідника передали петицію владі Каталонії, а також провели акцію на захист Маргарити, яка зібрала близько 300 осіб. Про ситуацію з коровою написали провідні іспанські ЗМІ.

Раніше в Британії врятували вагітну корову, яка впала з кручі.