Мавпа важила в три рази більше норми / Picture: Viral Press

У багатьох регіонах Таїланду дикі мавпи можуть вільно прогулюватися, розважаючи туристів, які з ними бавляться і час від часу підгодовують. Минулого місяця в місцевих соцмережах з'явилися фотографії вкрай розжирілої макаки, яку одразу ж прозвали "Дядечко жир". Тоді ж його помітили і місцеві зоозахисники. Як пише The Guardian, тварину довелося відловити і посадити на жорстку дієту – фастфуд і газована вода, якими мавпочку підгодовували туристи, викликали у неї сильне ожиріння, що загрожувало життю.

Читайте такожУ Таїланді померла черепаха, зі шлунка якої витягли 5 кілограмів монет

Якщо нормальна вага такої макаки становить 9 кілограмів, то "Дядечко жир" важив 23.

Відео дня

При цьому зловити його було непросто – виявилося, що товстий макак – ватажок зграї, і ветеринарам довелося відбиватися палицями від його підлеглих, які теж приносили йому їжу.

"Дядечко жир" певний час їв те, чим його підгодовували туристи, він набрав жирову масу, яка перетворилася на щось на кшталт доброякісної пухлини. Зараз він у критичному стані - існує високий ризик захворювань серця і діабету", - розповідає ветеринар.

Мавпу посадили на сувору дієту і сподіваються повернути в дику природу за кілька місяців. Тайські ветеринари закликають туристів не годувати диких мавп нездоровою їжею, яку їдять самі.