Томас Маттерн

Знамениті новозеландські жовтоокі пінгвіни, самі рідкісні представники сімейства пінгвінових, можуть повністю зникнути до 2060 року, якщо температура вод світового океану буде продовжувати рости з тією ж швидкістю, що і сьогодні, йдеться в статті, опублікованій в журналі PeerJ.

Читайте такожПінгвінам в Антарктиді загрожує вірус пташиного грипу - біологи

"Якщо враховувати типові шанси на виживання дорослих особин, які були зафіксовані в 2015 році, то наші моделі показують, що жовтоокі пінгвіни вимруть в Новій Зеландії приблизно через 25 років. Будь-які великі втрати в їх чисельності сьогодні і в найближчому майбутньому будуть тільки наближати цю дату", — заявив Стефан Майєр (Stefan Mayer) з університету Отаго (Нова Зеландія).

Відео дня

Жовтоокі пінгвіни (Megadyptes antipodes) є одними із самих північних і рідкісних видів цих водоплавних птахів, пише РИА "Новости".

Вони є прямими нащадками стародавніх гігантських пінгвінів заввишки в два метри або їх близьких родичів, що жили на Новій Зеландії і на узбережжі Південної Америки близько 15 мільйонів років тому. З цієї причини їхня анатомія, манера поведінки і стратегії розмноження помітно відрізняються від того, як поводяться інші пінгвіни.