Ілюстрація / REUTERS

Єдині тварини в зоопарку Мосула, які вижили, врятовані з охопленого війною іракського міста. Про це повідомляє Русская служба ВВС.

Лев Сімба і ведмедиця Лула були виявлені в приватному зоопарку в лютому. Покинуті тварини, покриті брудом і екскрементами, продовжували жити в клітках.

Міжнародна благодійна організація "Чотири лапи" прийшла їм на допомогу, і в понеділок вони були доставлені в Йорданію.

Відео дня

Майже шість місяців запеклих боїв за Мосул між іракською армією і бойовиками ІГ призвели до великої кількості жертв серед мирного населення і змусили сотні тисяч людей покинути свої будинки.

Читайте такожПовернення до життя після браконьєрської пастки: у Кенії слоненя ледь не втратило хобота (фото, відео)

Зоопарк був практично повністю зруйнований під час боїв за східну половину міста раніше в цьому році, і більшість тварин - включаючи левицю, мавп і кроликів - були вбиті або померли.

Ветеринар Амір Халіл, який очолював місію з порятунку диких звірів, заявив, що Сімба і Лула страждали від безлічі хвороб, пов'язаних з недоїданням і недостатнім доглядом, коли він вперше побачив їх в лютому.

Через кілька тижнів перша спроба вивезти тварин не увінчалася успіхом - вантажівка зі звірами була зупинена на контрольно-пропускному пункті. Вантажівка чекала дев'ять днів, поки не були отримані додаткові дозволи. За цей час у Сімби почалися проблеми з легенями. Халіл пообіцяв, що тепер у тварин почнеться нове життя.

Раніше американський ловець голими руками врятував велику рептилію, яка застрягла в каналізації.