Слон з доглядачами в зоопарку Ганновера / Фото PETA

Активісти організації із захисту прав тварин (PETA) звинуватили доглядачів зоопарку в Ганновері в жорстокому поводженні зі слонами, що раніше було зафіксовано на приховані відеокамери, повідомляє Die Welt.

Відзначається, що захисники тварин восени 2016 року встановили кілька камер в вольєрі, де утримують слонів. На відеозаписах було документовано, як співробітники зоопарку били дитинчат палицями з металевими гачками. Зібрані докази активісти PETA вже передали правоохоронним органам.

У свою чергу зоопарку Ганновер категорично заперечує звинувачення у жорстокому поводженні з тваринами. Там стверджують, що подібні інструменти використовуються доглядачами як "допоміжні засоби для управління" і ніхто не збирається травмувати тварину таким чином.

Відео дня

Варто зазначити, що навколо використання спеціальних слонячих гачків співробітниками зоопарків вже давно ведуться суперечки. Ряд зоопарків вже відмовилися від такої практики, а зоозахисники продовжують наполягати на неприпустимості таких методів виховання слонів.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня цього року в Кенії браконьєри вбили одного з найстаріших і найбільших в Африці слонів на ім'я Сатао II.