varlamov.ru

"Це знущання з тварин, яке треба карати законом! Як таке можна дітям показувати?" - обурюються відвідувачі приватного зоопарку, що в селі Меденичі на Дрогобиччині, пише газета "Львів.Експрес"

"Величезний вольєр (площею приблизно півгектара) - це загороджена сіткою ненакрита територія, яка більше скидається на покинуте поле. Тут тварини місять болото і не мають жодного клаптика сухого простору. Після того як розтав сніг і випали дощі, вовки тут зовсім не білі й дивитися без сліз на них важко", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПоповнення у Київському зоопарку: зоологи вивели 4 пташенят чорного лелеки

Відео дня

Зоопарк стоїть на території колишнього колгоспу. І складається враження, що облаштуванням вольєра тут ніхто не переймався. Поряд із вовками - вольєр із тиграми. Тут ситуація ще гірша, бо в загорожі глибина калабань така, що коли хижак у неї стає, то його лап не видно. 

"Ну як так можна? Власники зоопарку беруть 50 гривень за вхід з дорослого. Ви подивіться, як тут багато відвідувачів. Невже не можна ті калюжі хоч чимось засипати?" -- каже Ігор Чміленко, один із туристів.

Із цими запитаннями газета зателефонувала до власника звіринця.

"Проблеми ми не заперечуємо, -- каже Олександр Метелиця, один із власників зоопарку. -- Названі вами вольєри стоять у низині. І вся вода з верхньої території, яка не належить нам, по грунту стікає до цих вольєрів, а наша дренажна система цього не витримує. Плануємо прокладати дренажну систему...".