REUTERS

Керівництво британської військової бази на Кіпрі піддано критиці за нездатність перешкодити знищенню величезного числа співочих птахів на території бази, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

Згідно з останньою доповіддю вчених, у 2016 році на Кіпрі було знищено близько 1,7 млн птахів. При цьому, на британській військовій базі, яка займає територію близько 100 квадратних кілометрів, було вбито близько 800 тис. пернатих.

facebook.com/BirdLifeCyprus

За даними Британського королівського товариства захисту птахів і організації Birdlife Cyprus, через знаходиться на Кіпрі мис Пила мігрують майже половина всіх птахів, які здійснюють перельоти з Африки, Європи та Азії.

Відео дня

Читайте такожВчені дізналися про рекордні польоти птахів заради спарювання

І саме тут браконьєри виловлюють найбільша кількість птахів. На чорному ринку їх потім продають і використовують для приготування делікатесних страв.

Кожного птаха продають приблизно по одному євро. У той же час страва з 12 птахів коштує в ресторані близько 60 євро.

facebook.com/BirdLifeCyprus

Повідомляється, що браконьєри розтягують в кущах акації тонкі тенета, які є практично невидимими, і вмикають для приманки записи щебетання пташок.

В одні такі тенета, як стверджують дослідники, може потрапити близько 400 птахів.

Тепер британських військових вчені звинувачують у небажанні очищати територію своєї бази від заростей чагарнику акації, що дає можливість браконьєрам відловлювати там птахів.