Далекосхідний, або амурський, леопард знаходиться на межі вимирання / liveinternet.ru

Як повідомив завідувач зоологічним відділом зоопарку Олег Грищенко, в планах зоопарку – взяти участь в міжнародній програмі по збереженню і розведенню цього рідкісного виду тварин, інформує "Status quo".

Як уточнив Грищенко, в природі амурських леопардів і амурських тигрів залишилося дуже мало. Тому зоопарки розробили програму щодо їх збереження і розведення в неволі.

"В Харківському зоопарку найбільш рідкісним представником є амурський тигр. Наша пара входить в міжнародну програму з розведення цього виду. У природі їх залишилося близько тисячі особин", - повідомив Грищенко.

Відео дня

Читайте такожДослідники відкрили в Африці новий вид приматів (фото)

Він розповів, що перша дика кішка - чорна пантера - з'явилася в зоопарку ще в 1925 році. Зараз там шість видів хижих кішок, серед них - рись, пантера, лісовий кіт.

Далекосхідний, або амурський, леопард знаходиться на межі вимирання. Це найрідкісніший з підвидів леопарда: за станом на лютий 2015 року в дикій природі збереглося 57 особин на території національного парку «Земля леопарда» і від 8 до 12 - в Китаї. У XX столітті вид був внесений ряд інших охоронних документів. Полювання на леопарда заборонене з 1956 року.