фото: УНІАН

Про це повідомив у п’ятницю ввечері міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на своїй сторінці в Facebook.

«Від сьогодні полювання на цих тварин впродовж 25 найближчих років на території України заборонено. Щойно підписав відповідний наказ», – написав міністр.

Читайте також"Вони були зрешечені повністю – від шиї до хвоста": на Чернігівщині жорстоко розстріляли родину лосів (відео)

Відео дня

Семерак зазначив, що наказ передбачає встановлення заборони полювати на лося європейського (Alces alces) на всій території України строком на 25 років, зобов’язує Державну екологічну інспекцію здійснювати державний нагляд за дотриманням режиму цієї заборони, а також передбачає розробку програми відтворення популяції лося європейського.

«Якщо відверто, то з мораторієм ми запізнилися на років 20-30. Останні події з кривавого полювання на Чернігівщині, де потерпіло ціле стадо, і загалом збільшення таких повідомлень від громадян – стали крайнім попереджувальним сигналом, що зволікати нікуди. Зараз, за різними підрахунками, популяція лосів в Україні нараховує від 2 до 6 тисяч особин. Тоді як у Білорусі і Польщі близько 30 тисяч. До речі, Польщу теж свого часу спіткала подібна історія з масовим відстрілом цих тварин. З 2001 року там запроваджено мораторій і популяція лося за цей час зросла у кілька разів», – повідомив Семерак.