Тварина навіть вийшла до людей / amur-tiger.ru

У РФ люди не встигли врятувати поранену самицю амурського тигра. Тварина загинула у ніч з 28 на 29 січня, передає Центр «Амурський тигр».

Повідомляється, що групі мисливського нагляду повідомили, що поранена тварина знаходиться в 60 км. від Лучегорську, недалеко від селища Грибний.

Молодий тигр вийшов на дорогу і сховався під напівпричіп лісовоза. Однак, до того моменту, коли на місце, позначене очевидцями, прибула оперативна група мисливського нагляду, тигр вже не подавав ознак життя.

Відео дня

Читайте такожУ пошуках Санні: волонтери третю добу шукають червону панду, що втекла із зоопарку Вірджинії (відео)

«Не дивлячись на те, що фахівці, з урахуванням відстані 600 км., приїхали досить швидко, вони не змогли врятувати тигрицю. Якщо бути об'єктивними у них не було шансів їй допомогти, тигриця занадто пізно «звернулася» за допомогою до людей. Зараз же після первинного огляду можна сказати, що тигр був сильно виснажений, по суті «скелет». Одна з передніх лап має найсильніші пошкодження, через яке вона не могла полювати, що, швидше за все, і стало причиною її голодування. Експертиза дасть точні відповіді на всі питання, головний з яких, як і за яких обставин тигриця отримала поранення», - сказав директор Далекосхідного філії Центру «Амурський тигр» Сергій Арамиль.

Департамент мисливського нагляду Приморського краю

Поміж тим, також зазначається, що можливо тигриця отримала поранення, потрапивши у капкан. Втім, пізніше також зазначили, що тварину можна було врятувати ще днів 7-10 тому, адже вуха та хвіст у тигриці вже відмерзли.

Як повідомляв УНІАН, популяція індокитайського тигра в дикій природі В'єтнаму стрімко скоротилася за останні п'ять років. В даний час в природному середовищі живуть не більше п'яти представників найбільшого виду сімейства котячих, коли ще в 2011 році їх налічувалося 30.