Введення заборони полювання на лося необхідне для порятунку його популяції / facebook.com/MNS.GOV.UA

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України, 25 січня в Орхуському інформаційно-просвітницькому центрі Мінприроди відбулося обговорення доцільності введення заборони полювання на лося для порятунку його популяції.

Передували обговоренню цієї тематики відповідні звернення народного депутата Ігоря Луценка, представників профільних наукових установ, громадських організацій та Громадської ради при Мінприроди, яка на своєму засіданні підтримала необхідність вжиття термінових заходів щодо охорони популяції лося в Україні.

Читайте такожРада хоче заборонити селекційний відстріл тварин у природних заповідниках

Відео дня

За результатами обговорення учасники заходу запропонували розробити нормативно-правовий акт щодо введення заборони полювання на лося протягом 25 років на території України, провести відповідні наукові дослідження стану популяції лося, вжити заходів для збереження та відновлення його чисельності.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, нещодавно на Чернігівщині браконьєри розстріляли табун лосів, вбивши ватажка та вагітну самку, ще четверо лосів було поранено.