Браконьєри вбили ватажка зграї та вагітну самку, ще четверо молодих поранених лосів розбіглися лісом, йдеться в сюжеті ТСН.

УАЗик лісової охорони не зміг наздогнати квадроцикл із озброєними мисливцями. Пояснити їх дії нічим, крім жорстокістю, фахівці не можуть.

"Є така методика, припущення, що коли вбивають самця і самку, то молодняк тримається десь тут, і його легше добити. Але це не полювання – це просто знищення цієї групи тварин", - каже зоолог Олександр Вобленко.

Відео дня

Олег Огієнко, який робив розтин убитої самки, зізнається, що коли побачив у її лоні два сформовані ембріони, не зміг стримати сліз. "Це нелюди могли робити таке. Вони були зрешечені повністю – від шиї до хвоста, по десять кульових поранень у кожному", - розповів він.

Читайте такожНа Харківщині врятували лося, який не зміг вибратися з річки (фото)

На місці події знайшли кілька десятків специфічних гільз. Калібр схожий на той, що використовується для напівавтоматичної рушниці Ремінгтон.

"Такі калібри зазвичай реєструються. Це дуже дорога зброя, вона проходить реєстрацію", - каже голова УТМР Ніжинського району Олексій Могильов.

У поліції підтверждують, що зібрані гільзи – це хороша зачіпка, але на офіційні висновки балістичної експертизи доведеться чекати кілька місяців.

"У нас є шанс розкрити цей злочин. Після проведення всіх експертиз буде встановлено точно, з якої зброї стріляли і хто власник", - запевник представник правоохоронців Чернігівщини Сергій Бриль.

Якщо поліцейські зможуть знайти браконьєрів, тим загрожуватиме три роки ув'язнення і 60 тисяч гривень штрафу. 

Раніше у Сумській області за фактом незаконного полювання службовою особою на зубра, занесеного до Червоної Книги, прокуратура розпочала досудове розслідування.