Сотні тисяч альпак загинули від голоду і холоду / sonville.ru

У Перу місцеві парнокопитні - альпаки - опинилися на межі вимирання через кліматичну аномалію. Про це повідомляє National Geographic.

Читайте також"Шкури здирають живцем": зоозахисники показали "старання" в'єтнамських фермерів для провідних модних брендів

Видання зазначає, що з серпня минулого року тут довго тривала посуха, а потім вдарили морози, і на пасовищах замерзла трава. Альпаки (Vicugna pacos), що мешкають на високогір'ях, вже були ослаблені після посухи, тому навіть короткострокова відсутність доступу до корму виявилася критичною: вони не змогли пережити голод і померли.

Відео дня

Найбільше тварин загинули в районі міста Аякучо на півдні країни: тут селяни, що розвідять альпак, втратили від 30 до 50 тварин на сім'ю. Загальне число загиблих парнокопитних перевищує 180 000, при цьому фермери підкреслюють, що мова йде про дорослих особин, а холод не пережили ще тисячі малюків.

У регіоні тривають проблеми, викликані зміною клімату: морози змінилися зливами, які призвели до повеней. Екстрена евакуація знадобилась жителям східної частини Перу, де виявилися затопленими цілі населені пункти.

Рівень води в річках піднявся майже на два метри; людям довелося рятуватися, залазячи на дерева. Кількість загиблих від повені домашніх тварин поки не підраховано.