Про це повідомляється на сторінці притулку в Facebook.

"З грудня 2016 року у Притулку коней Пржевальського нова адреса - тепер ми знаходимося в Сухолуччі, на території майбутнього Національного природного парку "Дніпровсько-Тетерівський", під опікою координатора зоопарку "Межигір'я" Сергія Григор'єва", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зараз тварини перебувають в умовах, максимально наближених до "дикого" середовища - вольєр у лісі, загальною площею майже 18 гектарів.

Відео дня

При цьому всі бажаючі можуть відвідати коней, попередньо домовившись про це з координатором проекту.

Як раніше повідомляло Мінекології, Національний парк планується створити на території Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства в північній частині Київської області на території Вишгородського та Іванківського районів загальною площею 30402,3 га.

Читайте такожУ Київській області почали створювати охоронні зони навколо гнізд червонокнижних птахів

У перспективі національний природний парк "Дніпровсько-Тетерівський" разом Чорнобильським радіаційно-екологічних біосферним заповідником, природним заповідником "Древлянський" та іншими територіями складуть українську частину транскордонного українсько-білоруського біосферного резервату Центрального Полісся.

Зазначимо, що притулок для коней Пржевальського був створений в 2015 році після того, як кілька тварин самовільно покинули охоронну зону на території Чорнобильської зони.

Враховуючи, що для коней виникла загроза в зв'язку з близькістю до людей, а повернути на територію Чорнобильської зони їх не вдалося, було прийнято рішення поселити їх на території притулку.

Кінь Пржевальського - підвид дикого коня, що мешкає в Азії, відноситься до вимираючих видів. Зараз в світі налічується близько двох тисяч особин, і вся ця популяція походить від декількох тварин, відловлених на початку XX століття в Джунгарії. Нащадки тих коней вже протягом багатьох поколінь розводяться в неволі, в зоопарках і заповідниках світу. На початку 1990-х кілька коней в якості експерименту були випущені в українську зону відчуження Чорнобильської АЕС, де вони стали активно розмножуватися. Зараз там їх стало близько ста особин.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про заповідниках в Чорнобильській зоні.