Гніздо чорного лелеки / Фото Vesti22.tv

Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр на своїй сторінці в Facebook.

Повідомляється, що даний лісгосп своїм наказом від 16 листопада 2016 року створив на своїй території охоронні зони для гнізд 19 рідкісних птахів (8 гнізд чорного лелеки, 2 гнізда малого підорлика, 1 гніздо великого підорлика, 4 гнізда змієїда і 4 місць гніздування сірого журавля).

Читайте такожУ "Борисполі" прикордонники виявили чотирьох контрабандних соколів в сумці серед продуктів (фото, відео)

Відео дня

"Слід особливо відзначити, що Тетерівський лісгосп, мабуть, один з найбільш передових в Україні в плані охорони біорізноманіття. Він пройшов міжнародну лісову сертифікацію FSC, взяв на своїй території під охорону особливо цінні лісові ділянки, а в 2016 р. запросив харківських орнітологів з національного парку Гомільшанські ліси для обліку гнізд червонокнижних птахів, уклавши з ними госптему. Саме ці матеріали орнітологів і лягли в наказ Тетерівського лісгоспу від 16 листопада 2016 р., яким були виділені і затверджені охоронні зони навколо гнізд червонокнижних птахів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 26 жовтня 2016 року Кабінет міністрів затвердив нову редакцію Санітарних правил в лісах України, в яких посилюються норми для виконання санітарних рубок дерев.