Народжені влітку цього року у Київському зоопарку рисенята / Фото facebook.com/zoo.kiev.ua

Про це повідомляється на сторінці зоопарку у Facebook.

Членство в асоціації надасть столичному зоопарку можливість обмінюватися тваринами з іншими зоопарками Європи, брати участь у міжнародних програмах розведення тварин та обмінюватися досвідом з іншими членами асоціації.

Відео дня

Зазначимо, Київський зоопарк був виключений з EAZA у жовтні 2007 року через жорстоке поводження з тваринами, погані умови їх утримання та відсутність кваліфікованого керівництва. За часів президентства Януковича навколо зоопарку було чимало негативних розмов – починаючи від поганих умов утримання тварин та закінчуючи величезним рівнем корупції.

Восени 2014 року столичний зоопарк очолив Кирило Трантін, який серед іншого почав проводити активно роботу з повернення до Європейської асоціації зоопарків і акваріумів.

Читайте такожНова бегемотиха з київського зоопарку вже трішки "розуміє українську", але знайомство з нею переноситься через холоди

Як повідомляв УНІАН, у липні 2016 року була представлена концепція оновлення Київського зоопарку. Кошторис реконструкції зоопарку, за попередніми оцінками, становить близько 300 мільйонів гривень.

Директор Київського зоопарку Кирило Трантін відзначив, що концепція реконструкції зоопарку передбачає застосування принципу географічного зонування. Так на мапі столичного звіринця з'явиться "Африканська савана". Крім того, буде сформована "Долина слонів" на території Шулявської балки.

Також в Київському звіринці планують відкриття нової експозиції з пінгвінами, реконструйованого і вдосконаленого острову хижаків і авіарій, має з’явитися новий вольєр з гарними умовами для всіх приматів.