fws.gov

Про це повідомляє Meduza з посиланням на Quarz.

Мечохвости майже не змінилися за 450 млн років. Ці тварини пережили п'ять масових вимирань, у тому числі і масове пермське вимирання 250 млн років тому, коли загинули 96% всіх морських видів.

Читайте такожWWF: великий панді більше не загрожує вимирання

Відео дня

Вчені не знають, чому мечохвости почали гинути, але не виключено, що у всьому винна людина.

Кожен рік мечохвости виповзають на берег біля міста Кітакюсю, щоб відкласти яйця. Зазвичай з приблизно двох тисяч пар особин, що виповзають на берег, гинуть 50-60 членистоногих. У 2016 році загинуло значно більше - близько 500 мечохвостів.

"Може бути, це через підвищення рівня моря у зв'язку з глобальним потеплінням, брак місць для кладки яєць і недостатнє харчування. Нам потрібно бути уважними, щоб встановити причину", - сказав дослідник з Університету Кюсю Киоке Хіроко.

Знижується число особин в популяції і в Індії, де мешкають два види мечохвостів. На зборах Міжнародного союзу охорони природи заявили, що через руйнування звичного середовища проживання мечохвостів, вони можуть опинитися на межі знищення.

Люди використовують кров цих членистоногих для лабораторних досліджень. За оцінками вчених, особини, у яких забирають кров, умирають раніше часу.

Нагадаємо, самець черепахи на ім'я Дієго за своє столітнє життя мав близько 800 дітей, чим врятував свій вид від вимирання.