/ feldman-ecopark.com

Як йдеться в повідомленні екопарку, фахівці вже транспортували в Харків звірів, що залишалися у Дніпрі, та помістили їх в карантинні приміщення для подальшого обстеження і реабілітації.

Останніми в екопарк прибутку барани, вівці, осли, в'єтнамські кабани, камерунські та гірські козли, лані, страуси і качки. Вдало перенесла поїздку і літня верблюдиця, яка деякий час вперто відмовлялася заходити в транспорт. Для "примхливої дами" довелося шукати машину з гідробортом. Завдяки цій техніці верблюда вдалося підняти на висоту і провести у потрібний відсік.

Читайте такожКличко презентував концепцію оновлення Київського зоопарку

Відео дня

«Дорога далася тваринам легко і спокійно. Всі вони доставлені в екопарк, всі поселені у ізолятори, де найближчі два тижні з ними попрацюють кращі ветеринарні лікарі міста. Для кожного вихованця будуть прописані режим харчування, види обстежень, процедур і, при необхідності, лікування», - сказала заступник директора екопарку за зоотехнічними питань Валерія Іващенко.

По закінченню карантинного режиму новачків поселять у вольєри.

Навесні цього року влада Дніпра повідомили про те, що закривають зоозону на Монастирському острові, оскільки умови утримання тварин не відповідали нормам. Тому було прийнято рішення перевезти тварин в харківський екопарк.