Вокруг объекта установят 20-метровую охранную зону / Фото halychpark.if.ua

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати ухвалили сьогодні під час чергової сесії облради.

«Оголосити об’єктом природно-заповідного фонду - орнітологічний заказник «Ставки» площею 6,96 га на території Чечельницької селищної ради Чечельницького району (Вінницька область)», - сказано в рішенні.

Відео дня

Читайте такожGreenpeace: Російські військові проводять навчання у заповіднику, де мешкають зникаючі види тварин

Також своїм рішенням депутати дали згоду на встановлення 20-метрової охоронної зони навколо об'єкта з метою забезпечення необхідного режиму охорони природних комплексів від негативного впливу господарської діяльності.

Як сказано в документі, за даними дослідження, на схилах водойм ростуть рослини занесені до Червоної книги України та рідкісні види рослин такі як вишня степова, ковила волосиста, горицвіт весняний, до 7 видів півників.

На території відмічено й унікальний комплекс ящірок: прудка, живородна та зелена. Зустрічається 47 видів птахів, які відносяться до 10 рядів 23 родин. Ряд птахів занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи.

В заказнику знаходяться оселища видів рослин та тварин, які мають дуже високу міжнародну цінність згідно Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі, зазначається в документі.