Фото скриншот objectiv.tv

Як повідомляє objectiv.tv, дворічний гепард Байрон на новому місці вже третій день. В Харківському зоопарку кажуть – хижак пройшов медобстеження, вакцинацію, карантин і протипаразитну обробку. Гепард абсолютно здоровий, але ще не встиг освоїтися, а тому насторожено реагує на відвідувачів. Весь час проводить у маленькому вольєрі або будиночку, де для нього включають підігрів підлоги.

"Ми поки у великий вольєр його не випускаємо, десь через тиждень будемо пробувати. Ми хотіли на другий день випустити, але вирішили, що краще, щоб він звик до цього місця, щоб він повертався, коли йому ставлять їжу, щоб він знав, де в нього кормове місце", - розповів директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв.

На добу Байрон з'їдає до 4 кілограмів їжі. В раціон входять яловичина першої категорії, сир, яйця, молоко, а також живий корм - кролики і птиці. Це обов'язково, кажуть співробітники, тому що по своїй природі гепард – годувальник. Максимально схожим на звичне середовище перебування зробили і просторий вольєр.

Відео дня

"Природний грунт у вольєрі. Звісно, є височина – те, що потрібно гепарду, тому що він любить спостерігати за територією свого полювання. Як можна ближче наближаємо його середовище до природних умов. Ясна річ, що це не саванна", - додає завідувач хижим відділом Харківського зоопарку Іван Приходу.

З перспективою на майбутнє побудували відразу два вольєри з будиночками. В одному буде жити досяг статевої зрілості Байрон, а другий, зі спеціальним пологовим блоком, передбачений для можливої партнерки хижака. Зараз фахівці зоопарку займаються пошуком самки для гепарда.

Як повідомляв УНІАН, в Одеському зоопарку 17 квітня народилося дитинча рідкісного виду оленів - китайських мунтжаков.