Четвер,
17 серпня 2017
Наші спільноти

На Алтаї зняли унікальне відео зі сніговим барсом

Фахівцям Сайлюгемского національного парку в РФ вперше вдалося зняти на професійну камеру сніжного барса у природному середовищі існування.

Редкий хищник попал в объектив камеры, возвращаясь с неудачной охоты / Steve Tracy via flickr.com
Рідкісний хижак потрапив в об'єктив камери, повертаючись із невдалого полювання / Steve Tracy via flickr.com

"Зйомка сніжного барса - рідкісна удача, так як ірбіс зазвичай першим виявляє людину. На цей раз команді Сайлюгемского парку значно пощастило: до цього часу на території Республіки Алтай нікому не вдавалося отримати професійні знімки величавого хижака в природному середовищі існування", - повідомляється на сайті заповідника.

Зазначається, що група, метою якої була зйомка хижака, виявила сліди сніжного барса в гірській місцевості хребта Сайлюге. На одному з невеликих приток річки Саржемати були виявлені свіжі сліди ірбіса. Після невдалого полювання на гірських козлів барс рухався у бік табору, в якому знаходилися оператор і інспектор.

На відстані близько 8 км інспектор помітив у бінокль рухому по гірському хребту точку. Група висунулася вперед і, використовуючи гірський рельєф, змогла наблизитися до барсу на відстань близько одного кілометра і провести фото - і відеозйомку.

Раніше екологам WWF і співробітникам парку вдавалося лише "зловити" барсів у спеціально розставлені приховані камери.

BBC: Підвищення температур загрожує сніжним барсам - екологиЗа даними Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Росії, загальна чисельність сніжних барсів, одних із найбільш маловивчених великих кішок на планеті, за останні 16 років знизилася на 20% - до 4 тис. особин, за браконьєрства та зміни клімату. При цьому, незважаючи на те, що чисельність барсів у всьому світі скорочується, в Росії її вдалося стабілізувати на рівні 70-90 особин. Велика частина барсів в РФ мешкає на Алтаї.

Сніговий барс - хижий ссавець з сімейства котячих, що живе в горах Центральної Азії. Ірбіс відрізняється тонким, довгим, гнучким тілом, короткими лапами і дуже довгим хвостом.

Як повідомлялося раніше, екологи встановили, що амурські тигри поступово освоюють нові території, просуваючись все далі на північ.

Читайте про найважливіші та найцікавіші події в УНІАН Telegram та Viber
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів
loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку