голод / Flickr.com, FMSC

За попередньою інформацією, на сьогодні у світі голодує майже 800 мільйонів осіб, основною причиною можливої нестачі продуктів може стати зростання популяції людської раси, передають Метеовести.

Вчені також стверджують, що близько 31% людей у світі нераціонально використовують продукти харчування, викидаючи рештки їжі, яку все ще можна вживати. Кожен рік приблизно 1,3 мільярда тонн їжі викидається на сміттєзвалище, чверть з якої вистачило б для того, щоб нагодувати всіх нужденних на планеті.

Читайте такожВчені припустили, що через зміну клімату у людини майбутнього можуть з'явитися перетинки

Відео дня

В основному їжу викидають жителі розвинених країн: наприклад, середньостатистичний мешканець Європи викидає до 300 кілограмів їжі на рік, при цьому величезна кількість продуктів харчування псується, не дійшовши до покупців.

Щоб уникнути всесвітнього голоду, вчені вимагають проводити контроль їжі, яка викидається, тільки в цьому випадку кількість голодуючих значно знизиться.

Раніше УНІАН повідомляв, що найвищий, "тривожний" рівень голоду спостерігається в низці африканських країн. Зокрема, в Центральноафриканській Республіці, Чаді, Замбії, Східному Тиморі, Сьєрра-Леоні, Гаїті, Мадагаскарі, а також в Афганістані. Згідно з результатами Global Hunger Index, в цілому у світі від голоду страждають 795 млн осіб.