REUTERS

Зоологи стали свідками ще чотирьох випадків канібалізму серед тюленів тієї ж популяції, передає Lenta.ru з посиланням на New Scientist.

Загалом за один тиждень 2014 року один самець з'їв п'ять дитинчат. Крім того, на території цієї колонії на шотландському острові Мей вчені знайшли ще 11 трупів юних особин.

"Ми пояснюємо це поведінку бажанням тюленя знайти хороше джерело їжі і при цьому не виходити в море в пошуках здобичі. Коли самець на час залишає  свою територію, це зводить до нуля шанси знайти статевого партнера — інші самці займають його місце", - пояснює співавтор дослідження Шон Твісс.

Відео дня

Читайте такожКамчатські екологи намагаються врятувати червонокнижних тюленів

З тієї ж причини (пам'ять про "свою" територію) тюлень не вбивав дитинчат безпосередньо біля себе, а спочатку відходив до інших ділянок колонії - так він був упевнений, що не вб'є власних дитинчат.

Спостереження британських зоологів не є унікальними. Вчені вже кілька років зазначають, що тюлені почали змінювати свій раціон: замість риби і ракоподібних вони дедалі частіше поїдають інших морських ссавців. Судячи з усього, причиною цього стали кліматичні зміни.

Раніше УНІАН повідомляв, що литовський морський музей зіткнувся з серйозним викликом – Балтійське море одне за іншим викидає на берег дитинчат тюленів.