bbc

Крихітна істота була однією з 122 дитинчат зеленої черепахи в гнізді на узбережжі штату Квінсленд. Волонтери знайшли білого плазуна в неділю. За їх словами, черепашка виглядала бадьорою і навіть щасливою, з таким настроєм вона і відправилася по пухкому піску в морські хвилі, передає "Моя планета" з посиланням на BBC.

"Вона дуже красива, у неї рожеві ласти, і видно, як по них тече кров", - розповідає одна з добровольців.

Читайте такожЗ австралійського зоопарку зникла рідкісна промениста черепаха

Відео дня

Лише одне з тисячі дитинчат зеленої черепахи доживає до зрілого віку, а в альбіносів, на жаль, шансів ще менше. Однак конкретно ця черепашка виглядала досить здоровою і сильною, тому волонтери сподіваються, що у неї все складеться добре.

За словами фахівців, альбіноси у зелених черепах вкрай рідкісні - на сотні тисяч народжується лише одне біле дитинча.

Зелена морська черепаха, або супова черепаха, що мешкає в тропічних і субтропічних районах світового океану, особливо поширена вона у водах Атлантичного і Тихого океанів. Зелена черепаха - велика, довжина панцира від 80 до 150 см, маса - від 70 до 200 кг, дуже рідко досягає довжини 200 см і маси 400-500 кг. Перші роки життя зелена черепаха проводить в глибині океану, живлячись у цей час медузами та іншими морськими тваринами. З часом вона змінює місце проживання, переміщаючись ближче до берега і поступово переходячи на рослинну їжу.

Нагадаємо, нещодавно в кадр фотографа потрапила ще одна тварина незвично світлого забарвлення: в Танзанії сфотографували рідкісного білого жирафа.

Крихітна істота була однією з 122 дитинчат зеленої черепахи / moya-planeta.ru