ZN.UA

Центр навколишнього середовища Фінляндії виключив кілька видів ссавців зі списку таких, що знаходяться під загрозою зникнення. Тепер вони потрапили в категорію "потребують особливої уваги". Про це пише місцеве видання Yle.

Читайте такожВчені припустили, що через зміну клімату у людини майбутнього можуть з'явитися перетинки

Зараз у Фінляндії є сім видів ссавців, що перебувають під загрозою зникнення: песець, сайменская нерпа, росомаха, вовк, нічниця Наттерера, нетопир лісовий, тхір лісовий. З них вкрай рідкісними є песець і нічниця Наттерера.

Відео дня

Також зміна клімату загрожує балтійській кільчастій та сайменській нерпі, песцеві та зайцеві-біляку. Летяга звичайна і лісовий олень, в свою чергу, страждають від інтенсивного лісівництва.

Найпоширенішими причинами потрапляння тварин до "Червоної книги" є законне і незаконне полювання, а також невеликі популяції.

Також зазначається, що у Фінляндії зростає число видів птахів, що знаходяться під загрозою зникнення. Про це повідомляє організація орнітологів BirdLife. У минулому році понад третини всіх видів птахів класифікувалися як так, що "перебувають під загрозою зникнення". За п'ять років число таких видів збільшилося на 28.

Активні дії по захисту природи допомогли кільком видам птахів, зокрема, орлану-білохвосту, беркуту, Сапсану та білоспинному дятлові.

Наразі 87 видів птахів у Фінляндії знаходяться у категорії "перебувають під загрозою зникнення", а ще 23 види вважаються такими, що потребують особливої уваги.

В особливо складній ситуації опинилися птахи з родини гусеподібних і кулики, які постраждали через евтрофікацію, тобто збагачення екосистеми водойм поживними речовинами, і погіршення умов для гніздування.