Photo: Sci Fi Channel Europe LLC

Як припускають науковці, підвищення рівня світового океану може змусити значну частину людства жити в підводних або напівпідводних містах, що може призвести до зміни фізіології людей, передає "Моя планета" з посиланням на Telegraph.

Читайте такожЕволюція видів може призводити до їхнього вимирання - вчені

Доктор Метью Скіннер, палеоантрополог з Кентського університету, стверджує, що у людей в ході пристосування до життя у воді можуть з'явитися перетинчасті руки і ноги і зменшитися волосяний покрив на тілі.

Відео дня

Наші очі стануть більш схожими на очі кішок, щоб ми могли краще бачити в каламутній воді морів і річок, - розвинеться так званий тапетум, додатковий шар сітківки. А наші легені, на думку вченого, зменшаться, оскільки ми звикнемо до спеціальних апаратів для дихання під водою. Крім того, у людини з'явиться додатковий шар жиру, щоб краще зберігати тепло у холодній воді.

 Photo: Sci Fi Channel Europe LLC

На зовнішній вигляд homo sapiens можуть серйозно вплинути і космічні подорожі, якщо він буде проводити в них багато часу. Через невагомість або меншу силу тяжіння, як, наприклад, на Марсі, людське тіло буде зменшуватися в розмірах, ослабнуть м'язи. Ступня, на яку більше не буде такого великого навантаження, стане схожа на кисть руки з відставленим великим пальцем. Через їжу, яка в основному буде нетвердою, ослабне щелепа, скоротиться кількість зубів (можливо, до нуля), рот зменшиться до розмірів, достатніх для того, щоб помістити туди соломку для пиття.

Третій варіант розвитку нашого тіла, розглянутий Скіннером, передбачає глобальне похолодання внаслідок удару метеорита або «ядерної зими». Тоді наші волосся і шкіра стануть світліші, щоб краще вбирати «сонячний» вітамін D. Розмір носа буде збільшено - це потрібно, щоб сильніше нагрівати повітря, що вдихається. Щоб вижити в такому недружньому середовищі, чоловіки і жінки будуть збільшуватися в розмірах, на їх тілі буде рости більше волосся.