moya-planeta.ru

В експедиції беруть участь корабель водотоннажністю 8 тис. тонн під назвою Нишин Мару і 3 невеликих китобійних судна, передає Бі-бі-сі.

Читайте такожЯпонія спробує довести необхідність вбивати китів - ЗМІ

У відповідності з новою програмою із забою китів, складеною японською владою з урахуванням претензій міжнародного співтовариства, кораблі протягом трьох місяців заб'ють тільки 333 особини кита-смугастика.

Відео дня

Міжнародний суд ООН у березні 2014 року постановив, що традиційний промисел китів-смугастиків в Японії повинен припинитися. Після цього японські рибалки тимчасово перестали полювати на китів.

Проте минулого тижня риболовне агентство Японії оголосило, що полювання на китів в Антарктиці продовжиться. Враховуючи критику міжнародного співтовариства, країна погодилася зменшити кількість забитих у рамках своєї дослідницької програми китів на дві третини.

В 1986 році на комерційний забій китів було запроваджено міжнародний мораторій, однак Японія продовжила промисел, стверджуючи, що робить це в наукових цілях. Як заявляють вчені, їх мета - довести, що популяція китів в Антарктиці занадто висока для того, щоб забій китів у схвалених владою кількостях їй серйозно пошкодив. Для того, щоб це довести, потрібно проводити забій китів, кажуть вчені.

Тим не менш м'ясо убитих морських тварин у Японії поступає в продаж.