REUTERS

41-річну самку по кличці Нола, яка жила в «Сафарі-Парку» з 1989 року, приспали через погіршення стану здоров'я, пише Лента.ру з посиланням на Associated Press. У носорога був ряд захворювань, у тому числі артрит.

Крім того, Нолу намагалися лікувати від бактеріальної інфекції, що пов'язана з абсцесом в стегні. 13 листопада вона перенесла операцію, однак тиждень тому здоров'я тварини почало погіршуватися, у неї пропав апетит, вона стала млявою. За останню добу стан Ноли ще погіршився, і ветеринари вирішили її приспати.

Читайте такожЧерез мисливців птахи-носороги опинилися на межі вимирання

Відео дня

Три останніх, що залишилися в живих, північних білих носорога у «літньому» віці, містяться в Кенії під серйозною охороною.

Цей підвид був знищений браконьєрами, які вбивають носорогів через їхні роги, які користуються великим попитом у ряді регіонів Азії. Деякі люди стверджують, що роги мають властивість зцілювати все, від похмілля до раку.

З метою збереження виду зоопарк Сан-Дієго отримав на початку цього місяця шість самок південних білих носорогів з Південної Африки. Фахівці закладу працюють над тим, щоб імплантувати їм ембріони північних білих носорогів.

За словами дослідників, вони сподіваються, що протягом 10-15 років в Сан-Дієго у сурогатної матері народиться перше дитинча північного білого носорога.

Білий носоріг — друга за величиною сухопутна тварина на планеті після слона. Маса старих самців досягає п'яти тонн. За даними Міжнародного союзу охорони природи, загальна чисельність білих носорогів в дикій природі в кінці 2010 року становила близько 20170 голів, однак безконтрольне полювання поставило вид на межу зникнення.