REUTERS

Птахи, мабуть, заблукали дорогою з Казахстану, і тепер їм загрожує загибель, передає ТАСС.

Відеозапис з фламінго був знятий жителем регіону в неділю і викладений у соцмережу.

"Так, дійсно, птиці на відео - це фламінго. У нашому регіоні вони не живуть, швидше за все, ці птахи збилися з курсу. Найближчі до нас місця гніздування зосереджені в Казахстані, фламінго повинні були полетіти на зимівлю в тропічні райони", - пояснив завідувач кафедри зоології та екології Кемеровського держуніверситету, професор Микола Скалон.

Читайте такожКримські чаплі після анексії переселилися на материк - еколог

Варто зазначити, що фламінго періодично помилково потрапляють у Кемеровську область, перший такий випадок зафіксований у 1907 році. Тоді птахи відзначалися як на півночі, так і на півдні області - від Маріїнського до Таштагольського районів.

"Збитися з курсу у першу чергу можуть молоді птахи під час зміни погоди - на початку осінніх ураганів. Буває, що й пелікани до нас залітають, але найчастіше фламінго", - сказав Скалон і зазначив, що допомогти птахам вижити зараз може тільки людина.

У свою чергу прес-секретар Кемеровського гідрометеоцентру Наталія Полуектова повідомила, що в неділю середня денна температура в області становила близько нуля, вночі - до мінус трьох, при цьому в тому Крапивинському районі, де були помічені фламінго, випало найбільше снігу - до 11 сантиметрів.