Ди Каприо / gpclub.ru

Тепер $159 тис., які актор перевів на збереження заказника «Східний» і диких лососевих річок, будуть повернені назад до фонду.

Про це «Газета.Ru» повідомив глава «Ековахти Сахаліну» Дмитро Лісіцин.

Читайте такожВ Австралії вчені відкрили чотири нові види бджіл

Відео дня

Актор Леонардо ді Капріо відомий не тільки за ролями в топових голлівудських фільмах, але і благодійною діяльністю. Його фонд Leonardo DiCaprio's Foundation вже не перший рік займається підтримкою проектів по збереженню дикої природи.

Особливий інтерес ді Капріо має до російського Далекого Сходу — багатьом запам'яталося, як у 2010 році актор під час візиту в Росію обговорював з Путіним питання охорони далекосхідних тигрів.

Одним з одержувачів грошей з фонду Леонардо ді Капріо була «Ековахта Сахаліну» — в липні 2015 року актор перевів цій громадській організації $159 тис. на збереження сахалінського заказника «Східний» і диких лососевих річок. Однак після того, як 18 вересня «Эковахту» визнали іноземним агентом, в НКО вирішили повернути гроші назад.

«На рахунку «Ековахти» поки залишається невитрачена частина благодійного пожертвування від зарубіжної некомерційної організації «Центр дикого лосося», залишок якого в розмірі близько $30 тис. також буде повернений в самому найближчому майбутньому, після врегулювання технічних процедур.

Завдяки цим коштам організація могла виконувати програму з  захисту і збереження диких популяцій тихоокеанських лососів по всьому Сахаліну», — повідомили екологи.

Керівництво організації впевнене, що у Мін'юсту не було підстав включати її в реєстр іноземних агентів, оскільки вона не займається політичною діяльністю.

Для того щоб залишити список НКО-іноагентів, екологи вирішили повністю відмовитися від закордонного фінансування і продовжити своє існування на пожертвування жителів острова. Організація також планує домагатися зняття статусу " іноземного агента через суд, а у разі відмови — повністю припинити свою діяльність.