vokrugsveta.ru

Результати своїх досліджень автори опублікували в журналі Royal Society Open Science, а коротко з ними можна ознайомитися на сайті Science News, повідомляє Лента.ру.

Запропонований вченими метод заснований на тривимірному скануванні копалин кісткових останків вимерлих великих ссавців і подальшої оцінці обсягу і маси їх тіла шляхом порівняння з відомими даними про сучасних тварин. Модель використовує інформацію про 14 живих ссавців, починаючи від 90-кілограмового благородного оленя (Cervus elaphus) до 2,7-тонних африканських слонів (Loxodonta).

Читайте такожВчені знайшли причину зникнення мамонтів

Відео дня

Аналіз показав, що волохатий мамонт, кісткові останки якої досліджували вчені, мав масу +3635 кілограмів. Інша вимерла тварина - гігантський лінивець (Megatherium americanum) - важило 3705 кілограмів.

blindtricks.tumblr.com

Шерстисті мамонти жили в Сибіру і вимерли близько чотирьох тисяч років тому. Мешкали на землі гігантські лінивці досягали шести метрів у довжину, жили в Північній Америці і вимерли близько десяти тисяч років тому. Найпоширенішими версіями вимирання тварин є зміна клімату та антропогенний вплив.

Як повідомляв УНІАН раніше, серія різких змін клімату в останні 60 тисяч років була головною причиною зникнення мамонтів та інших представників мегафауны льодовикового періоду, про що розповіли вченим відкладення льоду в Гренландії і ДНК стародавніх тварин.