REUTERS

Жертвами повені в Гірському заповіднику в штаті Гуджарат на заході Індії стали тисячі тварин. Про це повідомив національний телеканал NDTV, передає ТАСС.

Мусонні зливи в цій частині країни призвели до розливу річок і затоплення понад 10 тис. кв км лісових масивів, де мешкають рідкісні види тварин. За даними міністерства навколишнього середовища, у повені загинули тисячі мешканців заповідника, в тому числі не менше 10 левів, понад дві тисячі антилоп нільгау та винторогих антилоп, близько ста плямистих оленів, десятки кабанів.

Загибель азіатських левів викликала особливе занепокоєння природоохоронних служб. У Гірському заповіднику до повені налічувалося лише 523 особи, і це останнє місце проживання азіатського лева в світі.

Відео дня

Читайте такожУ Сибіру палають три заповідники

Після сходу паводкових вод лісникам вдалося виявити в найбільш постраждалих районах Амрелі та Бхавнагар понад 80 виснажених левів. У найближчі тижні місцева влада будк завозити в місця їхнього проживання туші тварин, аби допомогти відновитися ослабленим хижакам. Деяким з них була надана медична допомога.

Під час повені, яку викликала рекордна кількість опадів, за останні два тижні загинули понад 40 осіб, тисячі селян були евакуйовані, затоплені поля і населені пункти, економіка Гуджарата зазнала серйозних збитків.