Lisa Mardell / flickr.com

Петицію про охорону мустангів як рідкісного виду ще минулого літа подали організації Friends of Animals і The Cloud Foundation, що борються за права тварин. Активісти вказували на небезпеку зникнення десятків тисяч диких коней на території десяти західних штатів від Каліфорнії до Монтани, передає РИА Новости.

На думку захисників тварин, мустанги утворюють самостійну популяцію, яка еволюціонувала з аборигенних видів протягом багатьох тисяч років. Однак природоохоронне відомство у своєму вердикті прийшло до висновку, що кінь — це кінь, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес.

Відео дня

Читайте такожБіологи вважають, що на Землі почалося шосте масове вимирання тварин

"Хоча поведінка домашніх і диких тварин одного виду може відрізнятися... ми знаходимо, що ця петиція не має переконливої інформації, що північноамериканський дикий кінь може бути виділений з інших популяцій коней", — йдеться в заяві федеральної служби.

Бюро з управління землями в США, з діяльністю якого активісти пов'язують скорочення популяції мустангів, вважає їх не аборигенним видом, а нащадками коней, завезених європейцями в XV-XVI століттях. Деякі з мустангів є кіньми, здичавілими вже в сучасний час, заявляють фахівці бюро.