REUTERS

Як повідомили УНІАН у департаменті інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міської ради, розуміючи, наскільки великі масштаби трагедії і які труднощі доводиться долати по відновленню колекції тварин, місцевий зоопарк готовий подарувати Тбілісі ряд тварин.

Зокрема, по парі яструбів-тетерев’ятників, азіатських дикобразів і дві пари великих бакланів. Також самку соколів-балобанів, по парі канюків-курганників і сплюшок. А ще самців - сибірського козерога, двогорбого верблюда, поні і європейську козулю. Всі тварини народилися в 2007-2015 роках.

Читайте такожПричиною катастрофічної повені в Тбілісі був зсув ґрунту в ущелині річки Вере«Одеські фахівці сподіваються, що звірі та птахи нашого зоопарку допоможуть колегам швидше відновити колекцію тварин Тбіліського зоопарку. Питання передачі тварин будуть вирішуватися поетапно після узгодження з грузинськими колегами та проходження всіх необхідних процедур, передбачених при транспортуванні тварин», - відзначили в департаменті.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 14 червня в Тбілісі після сильної зливи сталася руйнівна повінь. За останніми офіційними даними, загинули 15 людей, 37 постраждали, доля ще 10 осіб невідома. Стихія пошкодила дороги та інфраструктуру столиці. Затопило також зоопарк, в результаті чого багато тварин опинилися на волі, частина загинула.