УНІАН

Як повідомила УНІАН прес-служба Державного агентства рибного господарства України (Держрибагентство), про це заявив глава відомства Ярема Ковалів.

«Озвучені цифри збитків від браконьєрства та інших порушень - статистика, зроблена «для галочки». Реальний збиток, нанесений державі - більше в рази і, за оцінками експертів, досягає 50 мільйонів гривень», - цитує Коваліва прес-служба.

При цьому голова Держрибагентства зазначив, що учасниками значної кількості непрозорих схем в галузі є саме працівники територіальних управлінь рибоохорони. У той же час, Ковалів підкреслив, що агентство оперативно реагує на факти порушень у своїх теруправліннях і скарги з боку громадян і громадських організацій.

Відео дня

Читайте такожВ Україні суттєво підняли штрафи за браконьєрство (документ)

«Станом на 10 червня на період службових розслідувань відсторонили керівництво рибоохорони міста Києва, Донецької та Херсонської областей, а також звільнено керівництво теруправлінь Запорізької, Івано-Франківської, Миколаївської області, по більшості колишніх керівників розпочаті кримінальні провадження», - зазначив Ковалів.

Він також повідомив, що в найближчі кілька тижнів можливі й інші кадрові рішення щодо керівництва теруправлінь в тих областях, де ситуація з браконьєрством не змінюється на краще.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, вилов риби та інших водних живих ресурсів в Україні в 2014 році, без обліку тимчасово окупованої Росією території Криму, зріс на 9,3% порівняно з 2013 роком – до 91,2 тис. тонн.

У той же час, різні громадські активісти неодноразово заявляли, що реальний вилов риби в Україні значно перевищує офіційні показники. При цьому головною проблемою у рибному господарстві України, на думку громадських діячів та експертів, є відсутність належного контролю держави за дотриманням правил вилову риби в країні.