facebook.com/zoologiconacional

Незвичайний пробіг здійснили сотні нікарагуанців, які присвятили свою акцію захисту собак. Близько 400 жителів столиці країни разом зі своїми чотириногими вихованцями пробігли дистанцію 10 км по пересіченій місцевості, передає ТАСС.

Під час "Собачого кросу", який вже вдруге проводиться у Манагуа, його учасники змагалися в різних категоріях і намагалися якомога швидше подолати складну дистанцію, в той час як організатори пробігу збирали кошти на потреби Національного зоосаду Нікарагуа.

Читайте такожЗоопарк Торонто збирається виробляти електроенергію з екскрементів тварин

Відео дня

Проведення подібних заходів сприяє вихованню у населення любові до домашніх тварин, зокрема, собак, а також правильного догляду за ними.

За словами організаторів, завдяки "Собачим кросам", в нікарагуанській столиці помітно зменшилася кількість власників, які кидають чотириногих друзів на вулиці. У свою чергу, представники адміністрації Національного зоосаду повідомили, що під час таких пробігів їм вдається зібрати додаткові кошти на поточні витрати. В даний час зоопарк отримує лише 50% фінансування, необхідного протягом року, і пожертвування громадян вважаються вельми доречними.

facebook.com/zoologiconacional
facebook.com/zoologiconacional