Іван Русєв

Про це на своїй сторінці у Facebook написав відомий український еколог, доктор біологічних наук Іван Русєв.

За його словами, виїзд до парку було здійснено на прохання керівника екологічної організації «Відродження» Ірини Вихристюк, яка заявляла про те, що в заповідній зоні спостерігаються масові порушення.

«Тут найбагатші і райські природні місця - водно-болотяні угіддя міжнародного значення (Рамсарська конвенція). Але те, з чим мені сьогодні довелося зіткнутися, просто вразило», - заявив Русєв.

Відео дня

За його словами, в межах національного парку, на лимані Бурнас, було виявлено 25 браконьєрських сіток, в них заплуталися і загинули птахи - чомги, крохалі та інші. Приблизно стільки ж сіток було встановлено у прибережній зоні моря, і, як підкреслив Русєв, це лише у зоні видимості.

Читайте такожМінюст виставив на торги заборонене знаряддя риболовліЯк зазначив еколог, велика кількість сіток також була виявлена на незаконно захопленій території біля берега моря «якимось олігархом». В цілому він нарахував понад 100 сіток.

За словами місцевих жителів, в цій зоні, на невеликій ділянці акваторії, браконьєри встановлюють близько 300 сіток щодоби.

Русєв стверджує, що браконьєрство здійснюється у сезон заборони на території «Тузловських лиманів» за потурання адміністрації парку.

«При цьому, з кожної сітки сплачується 100 грн на тиждень. Унікальний і неповторний берег Чорного моря знівечено, оскальповано, засипано бетоном, колодами... Продовження такого знущання над унікальною територією, на тлі злидарства у селах, безпрецедентної корупції із захопленням і забудовою цінних земель унікальної приморської коси, а також на тлі жахливих доріг, неминуче призведе до непередбачуваних соціальних наслідків», - заявив Русєв.