moya-planeta.ru

Під Петербургом зоологи виходжують двох дитинчат нерпи, яких петербуржці знайшли в травневі свята на березі Ладозького озера, пише "Моя планета". Тварини проходять курс реабілітації, в подальшому їм доведеться повернутися в дику природу.

Читайте такожУ США помер останній самець північного білого носорога

Найменше дитинча було виявлене 9 травня біля західного берега Ладозького озера. Один з рибалок закинув спінінг і випадково зачепив сітку, в яку потрапило звірятко масою 5,7 кг Чоловік витягнув його і відвіз до ветеринарів. На наступний день, 10 травня, недалеко від міста Приозерська була знайдена самка ладозької кільчастої нерпи. Тварину вагою 9 кг помітили відпочиваючі на березі Володимирської бухти Ладозького озера. Зовнішніх пошкоджень і травм у самки не було, але вона була виснажена.

Відео дня

Обидва дитинча були відправлені в Центр вивчення та збереження морських ссавців, розташований на території очисних споруд петербурзького водоканалу.

За даними газети Metro, в даний час в центрі проходять реабілітацію 14 цуценят морських ссавців: дев'ять ладожських кільчастих нерп, чотири балтійських сірих тюлені і одна балтійська кільчаста нерпа. «Більшість пацієнтів вже харчуються цілої рибою», - повідомляє прес-служба центру.