flickr.com/photos/adrien_lamotte

Двох туристів із Франції, які відпочивали на австралійському острові Ротнем, оштрафували на чотири тисячі доларів кожного за знущання над квоккою, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Mashable.

24-річний Тібо Валетт (Thibaud Valette) і 18-річний Жан Батрикян (Jean Batrikian) лякали тварину вогнем заради розваги: піднесли запальничку до аерозольного балона та спрямували полум'я у бік звіра, але він встиг ухилитися. Французи стали об'єктами судового переслідування за жорстоке поводження з представником воду, занесеного до Червоної книги, після того, як опублікували відео залякування квокки.

Читайте такожВ Австралії судять двох росіян за контрабанду сотень рідкісних тварин

Відео дня

Спочатку Валетту та Батрикяну загрожувало до п'яти років позбавлення волі та штраф в 50 тисяч доларів. Проте австралійський суд взяв до уваги факт, що квокка не постраждала, і виніс м'якіший вирок. На суді французи запевняли, що не хотіли підпалити квокку, а планували лише налякати її.

flickr.com/photos/craigsiczak

Представники сімейства кенгурових, що живуть в Австралії, стали популярні в мережі раніше в 2015 році завдяки своїй незвичайній міміці (вони вміють «посміхатися»). Багато користувачів соцмереж, які подорожували до місць проживання звірів, полюбили робити селфі з кумедними тваринами і публікувати їх з хештегом #quokkaselfie. Квокки доброзичливі та не бояться людей. Крім того, вони беззахисні перед хижаками, що поставило вид під загрозу зникнення.