olpejetaconservancy.org

До останнього самця північного білого носорога, який живе в заповіднику Ол Педжета в Кенії, приставили цілодобову озброєну охорону. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Konbini. Крім тварини на прізвисько Судан, охоронців отримали дві самиці носорога, які проживають на території природоохоронного комплексу.

Читайте такожАфриканські слони можуть вимерти через 10-20 років

Охороною займаються співробітники заповідника. Раніше доглядач парку Сімор Ірунгу в інтерв'ю британському виданню World of Animals magazine розповів, що зі зростанням попиту на роги носорогів співробітники комплексу все частіше почали стикатися з браконьєрами. «Нам часто доводиться ризикувати життям заради виконання службових обов'язків», - зазначив Ірунгу.

Відео дня

Останній, що містився в неволі, самець північного білого носорога на прізвисько Ангаліфу помер у грудні минулого року в зоопарку Сан-Дієго (США), де привезена з Судану тварина утримувалася з кінця 1980-х років. Ангаліфу було 44 роки, він помер через природні обставини.

За даними Всесвітнього фонду дикої природи, на сьогоднішній день популяція диких північних носорогів налічує п'ять особин. Самець і дві самки живуть в кенійському заповіднику, по одній самці - в зоопарках у Празі та Сан-Дієго.

Читайте такожВчені з'ясували, що східним горилам загрожує вимирання

У 1960 році популяція налічувала 2250 особин. У 1980-х в живих залишилися лише 15 тварин. В їх вимиранні в значній мірі винні браконьєри. У багатьох культурах вважається, що ріг тварини має цілющі властивості, і тому він високо цінується на чорному ринку.

Північний білий носоріг трохи більший за південного підвиду і є другою за величиною наземною твариною після слона.