Ілюстрація / REUTERS

Отару овець, що нині перебувають під Тульчином, після отримання всіх необхідних документів, перевезуть до Одеської області на екоферму.

Про це повідомляє Громадське.

Ферма розташована на 16-му кілометрі траси Київ-Одеса в Одеській області. Упродовж чотирьох днів ангар облаштують для утримання овець.

Відео дня

Створення екоферми, за словами волонтерів, є прикладом гуманного ставлення до тварин. Нині з господаркою овець підписали договір про наміри щодо передачі тварин на екоферму.

Читайте такожНа Одещині проти власниці "замурованих" овець відкрили кримінальну справу

Станом на 5 листопада вижили 236 овець, ветеринари разом із волонтерами взяли у тварин всі необхідні аналізи.

«У Держпродспоживслужбі тиждень тому обіцяли, що аналізи зроблять за кошти держави, однак через два дні нам повідомили, що господарка овець повинна сплатити 186 тис. грн за аналізи. У випадку, якщо оплата не надійде — тварини перейдуть у власність держави», — зазначила представниця об’єднання волонтерських зоозахисних організацій Вікторія Козаченко.

Зазначимо, в овець, які вижили після двотижневого утримання без їжі та води в порту Чорноморська, не виявили інфекційних хвороб.

Нагадаємо, 6 жовтня з України до Туреччини відправили вантажівку із близько 300 вівцями, а вже 12 їх повернули назад. Офіційно Туреччина не пояснила причину повернення овець. Держпродспоживслужба вказала, що після повернення тварин до України їх заборонено утримувати на території країни через загрозу поширення інфекційних хвороб та ухвалила рішення про утилізацію тварин.

Вівці у вантажівці стояли у морському порту Чорноморська в Одеській області близько 2 тижнів. Багато овець були у тяжкому стані, деякі померли. Вдень 27 жовтня тварин вивезли з порту для сортування та відвантаження.

Після протестів активістів та зоозахисників овець привезли до Тульчина Вінницької області та вивантажили для обстеження. За час утримання в контейнерах померли 54 тварини. Їх утилізують.

Одеська поліція відкрила два кримінальних провадження за фактом неналежного утримання тварин у порту Чорноморська.

29 жовтня під стінами Одеської обласної прокуратури волонтери, активісти та зоозахисники вимагали покарати винних у вбивстві овець, які 2 тижні провели у вантажівці без їжі та води.