Китайська велетенська саламандра - на сьогоднішній день це найбільше земноводне в природі \ wildfrontier.ru

Багато видів, такі як річкова горила або чорний носоріг, знаходяться під загрозою зникнення. Вони налічують лише кілька тисяч особин.

Читайте такожІсполинська саламандра опинилася на межі повного вимирання

Про це йдеться в доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). У ньому говориться, що людство за останні півстоліття знищило 60% всіх диких тварин. Автори доповіді запевняють, що це пов'язано зі зростанням споживання ресурсів, безконтрольним полюванням і знищенням середовища існування тварин, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Вчені вважають, що потрібні термінові заходи для того, щоб врятувати популяції вимираючих диких тварин. Зокрема, вони говорять про те, що на користь природі піде скорочення споживання м'яса.

Китайська саламандра - на сьогоднішній день це найбільше земноводне в природі. Але через те, що люди масово полюють на неї, цей вид знаходиться під загрозою зникнення.

Амурський леопард - найбільш рідкісна тварина з семейста котячих. Він живе на Далекому Сході і в природі залишилося всього 84 особини. Мисливці особливо високо цінять шкури цих тварин.

Чорних носорогів на землі залишилося всього 5 тис. На чорному ринку попитом користуються їхні роги.

Калімантанський орангутанг живе в тропічних лісах Індонезії. У південно-східній Азії їх залишилося всього близько півтори тисячі. Їхня кількість зменшилась через знищення середовища їхнього проживання.

Річкових горил в дикій природі залишилося 200-300. Останні представники виду живуть в Камеруні та Нігерії. Але люди стрімко знищують місця їхнього проживання.

Суматранський слон зникає через вирубку лісів в місцях його проживання. Їх залишилося менше 3 тис.