В Одесі направлено до суду справу щодо підозрюваного у жорстокому поводженні з тваринами / фото УНІАН

В Одесі прокуратура спрямувала до суду кримінальне провадження стосовно 37-річного підозрюваного у жорстокому поводженні з тваринами, затриманого на початку серпня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокурори Одеської місцевої прокуратури №1 спрямували відповідне провадження до Київського районного суду міста.

За даними слідства, житель Одеси знущався над кошенятами, яких на його прохання протягом кількох місяців приносила додому жінка, з якою він проживав в одній квартирі.

Відео дня

«Все це, за даними слідства, відбувалося на очах дитини. Кошенят жінка брала у волонтерів, знаходячи оголошення в соціальних мережах, де для кошенят шукали відповідальних господарів», - повідомили в прес-службі.

Читайте такожУ Києві пройшов марш на захист прав тварин (фоторепортаж)

Зараз за клопотанням прокуратури чоловік перебуває під вартою без можливості внесення застави. Рішення про обрання запобіжного заходу залишив у силі суд апеляційної інстанції.

«Раніше цей громадянин вже притягувався до кримінальної відповідальності за згвалтування та умисне вбивство», - підкреслили в прес-службі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Київського відділу поліції за ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України.

Як повідомила прес-служба Київського райсуду, обвинувальний акт стосовно чоловіка надійшов 1 листопада.

Зазначається, що автоматизованою системою документообігу визначено склад суду - провадження розглядатиме Геннадій Войтов. Підготовче судове засідання заплановано на 5 листопада.

У суді додали, що, за даними слідства, вдома підозрюваний, отримуючи «нездорове самозадоволення», мучив тварин, б'ючи їх та піддаючи впливу термічних чинників.

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня Київський районний суд Одеси заарештував Максима Литвина, підозрюваного в жорстокому поводженні з тваринами. Чоловік брав їх у волонтерів під приводом надання умов для проживання, а насправді знущався над тваринами.

Як стверджують зоозахисники, чоловік із особливою жорстокістю вбив кілька десятків тварин, у тому числі, в присутності неповнолітнього пасинка.

Через цю родину волонтери проводили акції протесту, зокрема, біля будівлі Головного управління Нацполіції в Одеській області.