Зоозахисники сьогодні пікетували Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через скандал із вівцями, яких два тижні мордували на одеській митниці без їжі і води.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Наразі тварини перебувають в Тульчині на Вінниччині. Зоозахисники, які врятували овець, планують сьогодні зробити їм аналізи, аби довести, що тварини безпечні. Якщо хворобу знайдуть, то одразу три області - Миколаївська, Одеська та Вінницька - опиняться у карантині. 

Читайте такожЗоозахисники збираються викупити «чорноморських» овець

Нагадаємо, через бюрократичну тяганину зачинена у фурі отара овець сиділа вже два тижні. Три сотні тварин з України експортували до Туреччини поромом, а коли покупець по них не приїхав, повернули додому. Втім, випустити з терміналу не могли через заборону ветеринарів, ті кажуть, у Туреччині тварини могли підхопити небезпечні хвороби.

Наразі вівці перебувають у окремому загоні – тварини самостійно їдять, п'ють та навіть можуть бігати. Однак, вони дуже брудні а деякі мають залисини у шерсті - як розповіли журналістам, через голод тварини почали їсти одна одну.

Результати аналізів крові будуть готові за тиждень. Зоозахисники також беруть зразки крові, аби провести власний незалежний аналіз, оскільки не довіряють Держспоживслужбі, яка рекомендувала знищити всіх тварин.

Про готовність забрати до себе отару заявили і волонтери, і власниця тварин. 

Згодом правоохоронці в Одеської області порушили кримінальну справу проти власниці овець, замкнених у фурі, за фактом жорстокого поводження з тваринами.