Овець з "чорноморської фури" нарешті випустили та нагодували / Facebook - UAnimals

У місті Тульчин Вінницької області розвантажили фуру з вівцями, що через бюрократичні проблеми понад два тижні помирали від голоду в зачиненій фурі у Чорноморському порту.

Як повідомляє у Facebook організація UAnimals, до Тульчину приїхали зоозахисники, аби проконтролювати ситуацію з тваринами. Живих тварин нарешті відокремили від загиблих.

Читайте такожНа Одещині проти власниці "замурованих" овець відкрили кримінальну справу

Відео дня

Після розвантаження на території ветсанзаводу на місці залишились 4 волонтерки з Києва, які наглядають за вівцями.

«Тварини сплять, деякі досі їдять траву. Одеські активісти поїхали трохи відпочити, а крім волонтерів залишився охоронець і головний ветлікар», – йдеться у повідомленні.

За інформацією на сторінці зоозахисної організації Animal-SOS-Odessa, загинули щонайменше 53 тварини.  

Як повідомляв УНІАН, у морському порту Чорноморська на Одещині два тижні стояла трирівнева фура з 300 помираючими вівцями. Фуру повернули з Туреччини, але власниці тварин забрати не дозволили, оскільки вони потенційно небезпечні. Пізніше Держпродспоживчслужба заявила, що овець уб’ють на спецмайданчику. 

За словами речника Одеської митниці Олени Гусєвої, знищити тварин законно – під ветконтролем – можна лише на спеціальному полігоні у Вінниці.  У п'ятницю ввечері зоозахисники заблокували фуру з вівцями на одеській митниці. У суботу повідомлялося, що фура з вівцями вирушила з порту Чорноморська Одеської області до Вінницької області для утилізації тварин.

Згодом у Держпродспоживслужбі повідомили, що живі тварини будуть клінічно оглянуті та пройдуть лабораторні дослідження. З урахуванням отриманих результатів прийматиметься рішення про подальші дії.