Мешканці села Поріччя, що в Городецькому районі Львівщини, б'ють на сполох через загрозливу екологічну ситуацію на річці Верещиця.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат ВО "Свобода" Ірина Сех.

Відео дня

Читайте такожВ Киеве в озере на Теремках массово погибла рыба (фото, видео)

"Кілька днів тому люди помітили, що з річки на берег масово вилазять раки, причому всі вони покриті темним слизом, від них чути неприємний запах. Сама річка теж вкрита плівкою, вода мутного сірого кольору. Ніколи раніше селяни такого не бачили", - написала нардеп.

Сех розповіли, що селяни звернулися до екологічної інспекції з проханням взяти пробу води, проте це звернення було проігноровано.

"Люди підозрюють, що причина в шкідливій для довкілля діяльності окремих підприємств, які працюють поруч. В екоінспекції намагались довести, що справа в сірководневих джерелах, які розташовані в Любіні Великому та в Чуловичах, проте ці джерела є споконвіків, а такої ситуації мешканці не спостерігали", - пише нардеп.

Сех закликала компетентні органи, які контролюють збереження довкілля, а також громадські екологічні організації не допустити чергове екологічне лихо на Львівщині.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Китаї рак втік з каструлі в ресторані, відкусивши при цьому власну клешню.