Пугачу, якого декілька тижнів тому піймали на приватному подвір’ї у Київській області, знайшли новий дім. 

Як йдеться в сюжеті ТСН, кілька тижнів тому рідкісний хижий птах залетів на приватне подвір’я на Київщині, вбив курку, але не встиг забрати здобич з собою. Вона і стала для нього приманкою. Майже добу на пугача чатували у засідці.

Читайте такожДля херсонських ведмедів будують новий вольєр у Галицькому природному парку (відео)

Дорогу знахідку селяни передали у притулок для тварин у Бучі. Адже пугач ручний, а на лапі має кільце з номером. Володар рідкісного птаха за два тижні так і не з'явився. Тим часом різні люди пропонували за хижака гроші, але птаха вирішили передати у заповідник.

Пугача погодилися прихистити на Прикарпатті - у Галицькому національному парку, де вже 10 років працює центр реабілітації диких тварин. Там до приїзду нового мешканця навіть облаштували спеціальний вольєр. Він проживе в ньому близько місяця на карантині, а потім його переведуть до більшого вольєру з іншими птахами. Чекає на нього і різноманітний раціон - окрім мишей ще й чотири види м'яса.

Місцеві співробітники вважають, що пугач - хлопець, бо замалий за розмірами, і пояснюють, що випускати до лісу його небезпечно. Тут сподіваються знайти для нього пару, отримати потомство і вже їх підготувати до життя на волі.

Як повідомляв УНІАН, раніше співробітники Галицького центру реабілітації диких тварин випустили в дику природу чорних лелек, народжених у київському зоопарку.